iky-logo-web-2014.jpg                 

 

         

       MAIN_LLP_GIF.gif

 
Comenius

Comenius

Σχολική Εκπαίδευση

Το πρόγραμμα Comenius απευθύνεται σε:Μαθητές της προσχολικής και της σχολικής εκπαίδευσης μέχρι το τέλος της ανώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,διδακτικό προσωπικό, προσωπικό υποστήριξης και διοικητικό προσωπικό στα σχολεία, όπως ορίζονται από τα…

More...

Erasmus

Erasmus

Ανώτατη Εκπαίδευση

Το ΕRASMUS,  αποτελεί την ναυαρχίδα των προγραμμάτων εκπαίδευσης  της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση της κινητικότητας και της συνεργασίας στην Ανώτατη εκπαίδευση σε ολόκληρη την Ευρώπη.

More...

Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci

Επαγγελματική Εκπαίδευση

Η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση βρίσκεται στο επίκεντρο του Προγράμματος Leonardo da Vinci, το οποίο- ως τομεακό Πρόγραμμα του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού Προγράμματος Δια βίου Μάθηση- καλείται να συνεισφέρει στην ανάδειξη…

More...

Grundtvig

Grundtvig

Εκπαίδευση Ενηλίκων

Μέσω του Προγράμματος Grundtvig η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιχορηγεί δράσεις για την προώθηση της ευρωπαϊκής συνεργασίας, της ποιότητας, της καινοτομίας και της ευρωπαϊκής διάστασης σε όλους τους τομείςεκπαίδευσης ενηλίκων.

More...

 Study Visits

Study Visits

Επισκέψεις Μελέτης

Η ανάπτυξη πολιτικών καθώς και η ενθάρρυνση και υποστήριξη συνεργασιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη δια βίου μάθηση, αποτελεί κύριο σκοπό του προγράμματος των Επισκέψεων Μελέτης ιδίως στο πλαίσιο της…

More...

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Είστε εδώ:Εκδηλώσεις»Τρίτη 16 Οκτωβρίου   «WE MEAN BUSINESS»
Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 14:34

Τρίτη 16 Οκτωβρίου   «WE MEAN BUSINESS»


Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και τον Σύνδεσμο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας συνδιοργάνωσε Εθνική Ημερίδα Πληροφόρησης με θέμα “We Mean Business” στην Ελλάδα όπου παρουσιάστηκαν στις επιχειρήσεις τα οφέλη της φιλοξενίας εκπαιδευομένων από όλο τον κόσμο

«Είναι εθνική ανάγκη να κινηθούμε με βήματα αποφασιστικά προς μία Οικονομία της Καινοτομίας» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΙΚΥ Καθηγητής Νίκος Δεμερτζής στην Εθνική Ημερίδα Πληροφόρησης με θέμα “We Mean Business”, που πραγματοποιήθηκε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και τον Σύνδεσμο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας, την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2012, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Ο Πρόεδρος του ΙΚΥ αναφέρθηκε στην ανάγκη επαναπροσανατολισμού των εθνικών στόχων προς μία Οικονομία της Καινοτομίας με βήματα θετικά και αποφασιστικά αξιοποιώντας τα ευρωπαϊκά εργαλεία ως μοχλό ανάπτυξης. Η πρακτική άσκηση μέσω Erasmus και η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας μέσω της κινητικότητας, που προσφέρει το Πρόγραμμα Leonardo Da Vinci αποτελούν σύγχρονα εργαλεία επαγγελματικής εξέλιξης  των νέων αλλά και ενίσχυσης της απασχολησιμότητας.

Στη συνέχεια ο κ. Δεμερτζής τόνισε ότι το ΙΚΥ ως Εθνικός Φορέας Υποτροφιών επιχειρεί να συμβάλει προς την κατεύθυνση της «Οικονομίας της Καινοτομίας» προσφέροντας υποτροφίες τα επόμενα χρόνια σε γνωστικά αντικείμενα αιχμής και καινοτομίας. «Με μετρημένους κοστολογημένους αλλά και χρονοδιατετεγμένους στόχους μπορούμε όλοι μας, ο καθένας από τη σκοπιά του, να αντιστρέψουμε όχι απλώς την οικονομική ύφεση, από την οποία ταλανίζεται η χώρα μας αλλά και την συναισθηματική, συγκινησιακή αλλά και θυμική ύφεση. Άρα να μετατρέψουμε την απαισιοδοξία σε αισιοδοξία» κατέληξε ο Πρόεδρος του ΙΚΥ.

90 εκπρόσωποι διαφόρων οργανισμών όπως είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βιομηχανικά και εμπορικά επιμελητήρια, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και φορείς που εμπλέκονται με τα Προγράμματα Erasmus και Leonardo da Vinci συμμετείχαν στην Εθνική Ημερίδα Πληροφόρησης.

Η κυρία Αλεξάνδρα Μπάκα, Υπεύθυνη Σχεδίων Κινητικότητας του Leonardo da Vinci, και η κυρία Ελίνα Μαυρογιώργου, Υπεύθυνη πρακτικής άσκησης Erasmus, παρουσίασαν λεπτομερώς τα προγράμματα Leonardo da Vinci και Erasmus ενώ στη συνέχεια ακολούθησε


εκτενής συζήτηση με τους συμμετέχοντες. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές ωφελουμένων από τα δυο προγράμματα. Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσίαση που έκαναν  η κύρια Μύριαμ Μαρούλη, πρώην φοιτήτρια πρακτικής άσκησης Erasmus από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και νυν εργαζόμενη στην Heineken Experience στην Ολλανδία μαζί με τον προϊστάμενο της, κύριο Dirk Lubbers. Η Μύριαμ όχι μόνο ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρακτική της, ύστερα από πέντε μήνες, αλλά πλέον έχει προσληφθεί στην εταιρεία. Άρπαξε την ευκαιρία που της δόθηκε με το πρόγραμμα Erasmus και χάρις στη δουλειά της προσελήφθη ως design coordinator. Πρόσφατα μάλιστα της έκαναν πρόταση και από άλλο τμήμα της εταιρείας, έτσι ταυτόχρονα θα δουλεύει και για την παγκόσμια καμπάνια της Heineken για τον Τζέιμς Μποντ.

Στη συνέχεια η Διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού, κα Ιφιγένεια Γεωργιάδου μίλησε για τα οφέλη που έχει το Κέντρο της από την υποδοχή ξένων φοιτητών Erasmus και αποφοίτων Leonardo da Vinci. Μάλιστα 3 φοιτήτριες Erasmus και μια ασκούμενη  Leonardo da Vinci από την Πολωνία και την Τσεχία μοιράστηκαν και αυτές με το κοινό την έως τώρα εμπειρία τους να εργάζονται στην Ελλάδα μέσω των προγραμμάτων.

Οι υπόλοιπες δυο παρουσιάσεις έγιναν από τον κ. Δημήτριο Σουλιώτη, Διευθυντή στο ΙΕΚ Γλυφάδας και την κυρία Ελίζα Πετράκη, Recruitment and Development Manager στην Grecotel, όπου και οι δυο ανέλυσαν τα οφέλη από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα Leonardo da Vinci.

Ελάχιστες Ελληνικές επιχειρήσεις γνωρίζουν για τη δυνατότητα πρόσληψης ασκουμένου στο πλαίσιο ενός Ευρωπαϊκού προγράμματος. Προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των επιχειρήσεων που φιλοξενούν ασκούμενους, η εκστρατεία “We Mean Business” προβάλλει τα οφέλη από τη δημιουργία θέσεων πρακτικής άσκησης μέσα σε επιχειρήσεις διεθνώς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το γιατί και το πώς να φιλοξενήσετε έναν εκπαιδευόμενο, επισκεφθείτε τη διεύθυνση http://we-mean-business.europa.eu.

 

Logo_epaithank23-2013nk34.jpg

 
 

©2007-2013 Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών
Κατασκευή ιστοσελίδας - Ιnwebpro LTD